tirsdag 8. mars 2011

Kitchen Aid & tid for ettertanke

Idag har vi bestilt oss en kremhvit Kitchen Aid fra komplett.no. Jeg har ønsket meg det lenge, og nå er det 30% på dem, så da klina vi til ;-) Dvs, det ble riktignok ikke helt uten diskusjoner og protester fra min bedre halvdel, da ;-) Kitchen Aid trengte vi nemlig ikke, han hadde tross alt en gammel kenwood fra 1995 hjemme i Masfjorden som var god som gull, hans far hadde skrudd, montert og fikset opp i den, så den var det ikke noe galt med, dessuten så hadde selveste Emmeline ved flere anledninger skrevet på sin blogg at hun forbanner hele Kitchen Aiden, og at den er pen og dyr men lite praktisk. Det hadde han nemlig hørt at jeg hadde lest det på Emmeline sin blogg! (her tror jeg mannen min forteller røverhistorier, eller så har han noen tanker om Emmelinemannens tanker omkring det hele ;) )

Det har seg nemlig slik at jeg ofte leser både Emmelines blogg og shabby, slitt og bare mitt høyt her i heimen, så Helgesen høyst ufrivillig blir informert om Emmelines sleivspark og Hermanns samtaler med mamma`n. Han nektet ihvertfall at noen Kitchen Aid skulle i hus, før jeg hadde sjekket opp i Emmelines blogg ;-) Jeg spurte henne på bloggen igår kveld, og fikk svar noen timer senere. Helges påstand ble blankt avvist, og jeg fikk klarsignal av Helge til å kunne bestille. Hahaha, jeg dævver!!Igår begynte jeg å lese Christoffers bok; "jeg tenker nok du skjønner det sjøl".
Den vakre, tapre lille gutten som har rørt så mange av oss og saken hans som mange har engasjert seg i.
Christoffer var fra Kodal, nabobygda til Sandefjord, og ikke langt unna mitt barndomshjem.
Kodal er et lite sted, og Sandefjord er en "liten" by, hvor alle kjenner alle.
Både familie og gode venner av oss kjenner familien til Christoffer.

Jeg ble ferdig med boken idag, og jeg kjenner meg tom. Føler meg helt fjern.
Jeg er lettrørt til vanlig, tar lett til tårene og er følsom, men har aldri opplevd at en bok har påvirket resten av dagen min som den har gjort idag, og gjort stort inntrykk.
Jeg er kvalm og uvel.

At enkelte voksne mennesker kan være SÅ stygge mot tillitsfulle og uskyldige barn
er for meg ubegripelig! Å mishandle et lite barn på den verst tenkelige og groteske måten, manipulere omverdenen og menneskene rundt deg og overhodet ikke ta ansvar for sine handlinger.

Christoffers siste år her på jorden ble et helvete for han, og selv nå etter hans død, så får han fortsatt ikke fred. Hærverk på graven hans, blomster, bamser og leker som blir stjålet og gravstøtte som forsvinner.

At stefaren har fått kun seks år i fengsel og at moren hans ikke har fått noen som form for rettslig straff gjør meg sint. For et rettsystem! Barns rettigheter er FOR dårlig her i landet, og her i Christoffer sitt tilfelle svikter jo alt av offentlige instanser. BUPA, PPT, sykehus, skolen, leger... Det sviktet i alle ledd!
Synes det er helt tragisk og groteskt!

HVIL I FRED, LILLE VENN!
HÅPER DU HAR DET GODT NÅ.

post signature

11 kommentarer:

 1. Først, gratulere med Kitchen aid. Håper du får stor nytte av den. Så vil jeg si at historien om Christoffer gjør stort inntrykk, og det er dypt tragisk det som skjedde. Det er helt uforståelig at det i det hele tatt kan skje noe slikt i vårt siviliserte land..... Må vi aldri få en slik historie igjen.

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye med Kitchen aid:0). Veldig trist historie, er helt sykt at noe slikt kan skje. Huff..nei...Forstår ikke hvordan noen kan gjøre slik mot små uskyldige barn.Helt forferdelig

  SvarSlett
 3. Hei, bumpet tilfeldigvis innom her.. det var vel rett og slett KA'en som funket som en magnet på meg! Kanskje litt upraktisk den der, men pen -JA, ergo: den trenger ikke skapplass! Det er jo et argument bare det, hihi!
  Boka om Christoffer skulle jeg gjerne ha lest, men vet at den blir for sterk. En positiv ting denne tragiske saken har ført med seg er oppmerksomhet på det at vi alle må bry oss og slutte å lage egne forklaringer på mistenksomme ting!

  SvarSlett
 4. Har ikkje lest historia til Christoffer.Høyrest forferdeleg trist ut!!! Det er mykje ein ikkje forstår...Finn ikkje ord.

  Gratulerer med Kitchen Aid:)
  Har den sjølv i krem og har berre gode erfaringar med den!!!
  Trur ikkje dåkke vil angre på valget;)
  Ønsker deg ein fin onsdag♥
  Klem frå Mette.

  SvarSlett
 5. Kjære Trine.. Gratulerer så mye Med Kitchen Aiden..det er en nydelig kjøkken maskin som har gjort min bakehverdag til en DRØM;) jeg forstår godt du kjempet for den!du kommer ikke til å angre!

  Christoffer..Den saken satte seg i meg første gang den dukket opp. Første gang jeg leste om Christoffer var på Facebook. Da var det noen i hans familie som opprettet en gruppe for å få skapt rettferdighet..gitt opplysninger om hva som hadde skjedd..fakta..og kampen for et rettferdig rettsystem..
  Jeg føler så med deg..etter å ha lest det jeg leste på facebook gruppen var jeg kvalm i flere dager..Det gjorde sterke inntrykk..og jeg synes det er så fryktelig trist at de voksne rundt den lille gutten sviktet han på det groveste..tenk for en hjelpeløs verden han levde i..så ubetydelig..ubeskyttet...ingen som reagerte kraftig nok! Det er derfor jeg er så stor tilhenger av BRY DEG ! kampanjen..barneoppdragelse er for mange av oss en PRIVAT sak..det er vanskelig å legge seg borti..vanskelig å ta riktige beslutninger for andre..men for BARNA må vi tenke barnevern..ikke foreldrevern..det er jo flere måter å gå frem på..men mange ganger vegrer man seg for å gjøre feil..rette mistanker som er ubegrunnet..for slike "anklager" og beskyldninger kan fort sette merker og lage mye vondt om det ikke stemmer!!

  jeg forstår deg så utrolig godt..jeg har ikke klart å lest boken selv enda..for det satte seg i meg det jeg leste på facebook gruppen..men en dag skal jeg klare å lese den! jeg synes du har vært tøff som har klart det!

  klemmer Annveig

  SvarSlett
 6. Ja forstå det den som kan,har mange ganger tenkt på denne lille gutten som hadde et så kort og vondt liv,FÆLT.
  Gratulerer med kj.maskina,et must på kjøkkenet den. Ha en fin dag vennen.
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 7. Åh, den kjøkkenmaskinen er jo bare helt nydelig!! Pynter nok veldig opp på kjøkkenet:)
  Det som skjedde med Christoffer er en grusom tragedie, har nesten ikke ord når det gjeller slike ting!

  Koselig du var innom meg på bloggen min, veldig gøy å få noen kommentarer når man er ny i denne blogg verden ;)

  Ønsker deg en fortsatt god dag!!
  Gode klemmer til deg :)

  SvarSlett
 8. Har ikke fått med meg den historien, men man kan lure på hva som foregår i hodet hos enkelte.

  Jeg har selv en gammel Kenwood som er fra 80-tall, den er god som gull, men ikke så pen på benken:O)...så jeg støtter din mann;)..kanskje litt sent å gjøre det, men lell, som vi sier:O)
  Klemmings fra meg;)

  SvarSlett
 9. Jeg klarer ikke engang å lese boka, det jeg har lest på nettet om den saken gjør meg både rasende og fortvilet. Hvordan noen kan gå ustraffet og så latterlig lavt straffet fra noe sånt er helt komplett uforståelig. Ufattelig tragisk!!! Og hvordan vil de gå med de andre barna til disse menneskene? Håper systemet følger dem NØYE videre, for ingen fortjener et sånt helvete som den gode lille gutten gikk gjennom. ♥Hvil i fred lille engel, ingen kan skade deg mer nå♥

  SvarSlett
 10. og PS! Kitchen Aiden er LEKKER :D *♥*

  SvarSlett
 11. Hei, dumpet innom her litt på måfå på min tur i Blogglandia. Det var Kitchen aiden som gjorde jeg klikket på deg, jeg har selv bestilt en i dag, bare i grå. Tror Komplett har storsalg til Blogglandias innbyggere nå om dagen. :)

  Koselig blogg, jeg legger meg til som følger. Ta gjerne en tur inn til meg, har ganske nystartet blogg og synes dette er skikkelig morsomt.

  Om lille Christoffer, det hele er helt ufattelig og uvirkelig. At noen kan gjøre slik med små barn, det kan man jo bare ikke fatte.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥