mandag 6. juni 2011

male trappen!?


Den kommende uken, har jeg planer om å begynne å male den fæle trappen vår,
om formen min holder seg.

Ingen erfaring med maling av trapp fra før av,
så jeg trenger såårt noen tips og råd!

Skal jeg pusse den ned, evt hvor mye, skal jeg grunne den,
hvor mange strøk, noen spesielle steder det lønner seg å begynne- evt på baksiden av trappen, rekkverk og gelender, annenhvert trappetrinn, hvilken maling...

Blir EVIG TAKKNEMLIG for råd her nå! ;)

En god natt og en fin uke ønskes alle!

klem, klem fra en rådvill
Trine full av baskelusker. Aaatsjo!

21 kommentarer:

 1. Hei,

  Jeg malte trappen før vi flyttet inn her..
  Jeg pusset den først, fikk vekk ugjevnheter, lakk og maling, vasket den nøye og så grunnet med heftgrunn - malte med vanlig oljemaling og på siste strøket blandet vi ett pulver inn i malingen som vi brukte når vi tok siste strøket på trinnene..

  Da blir den ikke glatt ;)

  Husker ikke hvor jeg startet på male, men tror jeg tok gelenderene først, så startet jeg på toppen å malte meg nedover på trinnene, vi skulle jo ikke gå der før om noen dager likevel siden vi ikke hadde flyttet inn enda :)

  Lykke til!
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 2. Hei Trine :)
  Tusen takk for alltid så koselige kommentarer
  hos meg ღ så koselig... Det jeg bestilte av
  Siv var noen gamle matbokser og et par spann :)
  Har ikke fått tatt bilder ennå, men det kommer
  etter hvert :) Hadde også lyst på et bord med
  det var vist vanskelig å få sendt, snufs...
  Jeg har dessverre ingen anelse hva som er best
  når man skal male en trapp, men ser du allerede
  har fått noen gode tips her :) tror du slipper
  å pusse hvis du grunner først, men dette skal de
  også vite på malebutikkene....

  Ønsker deg en flott uke som kommer, håper du har
  det bare bra ღ stor klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Heisann:) Vi malte trappen vår i huset i september/okotber 2010. Det var en furutrapp som jeg tror dere har. Først pusset vi trappen med grovt sandpapir. Så vasket vi den og sparklet over ugjenvnheter. Deretter ble den pussen igjen med fint sandpapir, for så å grunne med heftgrunning.

  Så malte vi 2 strøk med Jotun maling glans 10 (tror jeg, se forvrig innlegget i bloggen). Jeg var redd for at trappen skulle bli glatt, men det går helt fint. Ingen fall og knall sålangt.

  Håper dere får det fint og at svaret hjelper dere videre:)

  Vigleik

  SvarSlett
 4. Jeg har pusset noen møbler som ser ut til å være noe som ligner på din trapp. Jeg ble rådet til å pusse ned møbelet, for å få bort lakken. Deretter grunne med en matt farge for deretter å male med en glansfull en.. Du kan risikere at malingern flaker av om du ikke pusser bort den opprinnelige lakken av trappen :) Lykke til!!!!! Du kan jo teste ut på baksiden først, da er det ikke så farlig om det blir litt "feil" :)

  Leste kommentaren din nå.. 8 måneders ventetid... det er helt sykt.. samme som jeg måtte vente for å komme til poliklinikken på ullevåll, fatter ikke at man kan tillate så lang ventetid!!!!!Godt å høre at ting går fremover med Helge, ja, desverre så tar sånne ting lang tid. Går han til noe fysioterapeut, det kan hjelpe på opptrening av venstrearmen ;) Helt uten sammenligning, men da jeg jobbet på sykehjem i 1 år etter at jeg var ferdig utdannet sykepleier, så opplevde vi jo ofte at de eldre fikk slag, de hadde mye nytte av fysio!! De vet akkurat hvordan og hvilke muskelgrupper som skal stimuleres :)

  Ja.. vet alt om å gå ned i vekt.. unnskyld spansken, men det er noe dritt!!! Nå som er jeg er helt stillesittende hele dagen, er vektreduskjon heeelt umulig, det er jo såvidt det går når jeg er i normalaktivitet. Har veldig effekt av kardio trening, altså av trening som får opp pulsen, men det er jeg ikke i stand til nå. Vi har ikke kommet så lang at vi har begynt å prøve enda, må være frisk for å kunne være et barn, så vet ikke om vi trenger IVF enda.. MEN har fått beskjed av Gyno om at jeg MÅ ned mellom 10 og 20 kg for å slippe de værste komplikasjonene.. men at det er ekstra vanskelig å gå ned for folk med PCOS.. YEY!! Har slitt med overvekt hele livet, uten egentlig å spise veldig usunt eller være lite i aktivitet, rett og slett urettferdig!! Ikke så rart at Helge sin helse påvirker deg snuppa.. man får jo ofte en reaksjon når noen man er glad i blir dårlige, vektreduksjon blir liksom ikke så viktig når sånt skjer med sine kjære.

  Du lurte på om hvor familien min er fra i Spania :) Familien er opprinnelig fra Cadiz hele gjengen.. Men tror det var på 70 tallet at bestemor, bestefar og broren til bestemor flyttet til Benidorm, med unga på slep selvfølgelig, deriblant min far. Så har vært MYYYYE i Benidorm. Har et litt distansert forhold til de der nede av flere grunner.. har liksom ikke like familie følelse med de.. er kanskje ikke så rart når man bor i et annet land og bare ser de noen uker i året frem til man er 13.. og etter det har det ikke vært hvert år engang.
  Har fortsatt ikke vært i Barcelona, men har KJEMPELYST til å dra dit. Hadde kunsthistorie på videregående, så kan mye om byen uten å ha vært der, hehe :) Ja du får bare trene spansken din på meg, sjeldent jeg har noe bruk for den, har noen bekjente som er spanske, men ingen som er nære venner.

  Håper dere får en strålende kommende uke!

  Nos hablamos pronto, te deseo a ti y a Helge, que tengais una semana estupenda! (Vi snakkes snart, ønsker deg og Helge en fantastisk uke)

  *klemmepå søtnos*

  SvarSlett
 5. Ps: Hvis du velger å pusse trappen først, husk å vaske med litt vann og grønnsåpe, og la det bli ordentlig tørt :)

  SvarSlett
 6. Heisann :o)
  Jeg malte min trapp for 6 år siden. Var skikkelig usikker og livredd for å ødelegge den.
  Jeg pusset og vasket den veldig godt med salmiakk, for å fjærnet alt fettet.
  Husk at grunnarbeidet er den viktigste jobben.
  Grunnet den og malte med oljemaling.(Nå ville jeg ha brukt vannbasert)
  Trinnene laserte jeg 4 strøk med hvit vannb. lasur, og lakket faktisk 7 strøk med vannb. lakk.
  Turte ikke å male trinnene med maling fordi jeg var så redd det skulle begynne å flakke av eller bli hakk i den. Men de er nesten helt hvite, og hakkene har ikke klart å gå igjennom verken lakken eller laseringen.

  Visst du skal male trinnene, ville jeg ha brukt trestjernes gulvmaling fra jotun. Den er suveren og blir knallhard når den er ferdig herdet.
  For å spare deg for ekstremt mye pussejobb, kan du male rekkverket også med den.
  Men husk at den er tynn, så smør tynne og tre strøk.
  Såh, det var mitt tips til deg.
  Lykke til, hvordan du enn velger å gjøre det :o)

  Å foresten, i dag har vi fått SOL og BLÅ HIMMEL......jIPPI

  SvarSlett
 7. So spennande da:)Lykke til med arbeidet!!!
  OG god bedring til deg vennen♥
  KLem frå Mette.

  SvarSlett
 8. Ser du har fått mange gode råd her! Gulvmaling fra Jotun er å anbefale i trapper da de tåler mye mer slitasje. Denne malingen egner seg også til andre møbler man vil pusse opp som skal tåle hard/røff behandling :-) Pusse først, grundig rengjøring og la det tørke godt, evt. sparkle og pusse før heftgrunn som også må pusses over lett med finere sandpapir og så 2 eller 3 toppstrøk. Det lønner seg også å pusse mellom strøk for å få det skikkelig pent. Skal dere bruke trappa under prosessen tar du annenhvert trinn av gangen :-) Invester også i gode pensler, godt verktøy er halve jobben. Du får masse gode råd hos malerforretninger. Lykke til, spent på resultatet :-)

  Klem fra Tone

  SvarSlett
 9. Hei
  Trapp har jeg ingen erfaring med, ville takke deg for koselig hilsen på min blogg. Baskelusker har jeg også, ligger her og synes synd på meg selv. Godt man har muligheten til å drømme seg vekk med inspirerende blogger:) God bedring!

  SvarSlett
 10. God bedring til deg! Jeg lurte på de krukkene du har begynt å samle på er det både med og uten lokk, store og små? syntes jeg så noe små sånne i et vindu her forleden dag, men de var uten lokk på. Trappemaling har jeg ikke erfaring med, men anbefaler hvertfall gulvmaling som tåler litt mer slitasje og å sette på noe "brems" så det ikke blir så glatt til slutt. *♥*

  SvarSlett
 11. Hei snuppa :)
  Ser du har fått mange gode råd om maling ;) Vi tettet igjen trinnene også når vi malte trappa. Slik slipper vi masse støv under trappa ;)
  Golvmaling er nok best ;)

  Masse lykke til♡
  Håper alt er bra med dere :)

  Klem Anita

  SvarSlett
 12. Ser at du har fått en masse gode råd. Har ikke flere enn dem som allerede er gitt. Ønsker deg derfor lykke til og gleder meg til å høre om og se resultatet. Er sikker på at det blir veldig flott.God arbeidslyst!!!

  SvarSlett
 13. Ser at du har fått mange gode råd. Ville bare tipse om at båtmaling er knall til gulv og trapper inne. Veldig slitesterkt og ikke glatt. :)

  Lykke til med prosjekt Trapp! :)

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 14. Du har fått mange gode tips og råd,Så nå kan du bare glede deg til den blir ferdig. Blir nok helt nydelig

  Klem

  SvarSlett
 15. Det er nok litt av en jobb, kan ikke si jeg misunner dere. :) Lykke til med malingen, gleder meg til å se hvordan den blir. :)

  Klem

  SvarSlett
 16. Har aldri malt trapp selv så skal ikke begi meg inn på rådgivning på det området ;o) Heldigvis ser jeg du har fått mange gode tips og råd over her!! Håper basseluskene har forsvunnet over natten og at du har en fin kveld! Klem fra meg ;0)

  SvarSlett
 17. Masse lykke til med jobben :) Vi malte vår i fjor og ble så fornøyd :) Bilder på bloggen min om du vil se :)
  Klem Tove

  SvarSlett
 18. Her var det mange gode tisp å ta med seg...venter nemlig en trapp på oss da vi kommer hjem fra ferie også;o) Ha en fin dag! Klem fra Maliva

  SvarSlett
 19. Lykke til med maling av trappa. Du trenger ikke noen flere råd , ser jeg , men hvis du vil se reultatet fra vår nymalte trapp så finner du den her: http://perlehumor.blogspot.com/2010_10_01_archive.html
  Det eneste jeg vil råde deg til , er å male mange strøk !
  Klem:)

  SvarSlett
 20. Ενerу weekend і used tо go to
  seе this ωеb page, beсause і ωish for enjoyment, since thiѕ
  this ѕіte conations truly pleasant funny infоrmatiοn too.


  Нeгe is my web site; short term loans

  SvarSlett
 21. Εvery wеekend i useԁ to
  vіsіt thiѕ web sіtе, as i wish fоr enjοyment, for thе reаson that thiѕ this
  web page conаtіonѕ actually good funnу data tοo.  Mу web рagе :: payday loans

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥