fredag 26. april 2013

Om å kunne senke skuldrene...

Etter seks intense uker med kriging, krangling, bitre tårer og bunnløs fortvilelse etter utallige kamper med norsk helsevesen, klarer jeg nå omsider å senke skulderne noe.

Vi fikk regning i posten fra kommunen rett etter avisoppslaget på 4247 kr. Det kostet det oss i måneden å ha Helge på et helt nødvendig rehabiliteringsopphold etter flere alvorlige hjerneslag. Etter å ha snakket med halve kommunen, fikk vi idag endelig beskjed om at Helge slipper den egenandelen:-) veldig deilig, men samtidig helt riktig når tilbudet ikke er bedre enn det er og at helt nødvendig helsehjelp i den kritiske fasen som er og har vært, burde være fri for egenandel. I tillegg har jeg fått en uventet, hyggelig mail fra en dame som hadde lest om oss i avisen, og gjerne ville hjelpe, da hun hadde vært i lignende situasjon selv. Kanskje det begynner å løsne nå...? Vi håper det :-)

Man føler seg veldig liten når man sloss med det offentlige.. "David mot Goliat" får en ny betydning. Det er utmattende, energikrevende og river i sjelen mer enn jeg kunne forutsett- en helt vanlig hverdagsrutine har vært å stange hue i veggen. Om igjen og om igjen. Synes det er latterlig at det er sånn i verdens rikeste land..

Nå er vi ved godt mot, og begynner å se lyset i enden av tunnelen. Det går stadig bedre med Helge,- nå går han mer alene, fungerer mer og mer selvstendig og talen blir bedre for hver dag som går:-)

Nå er jeg klar for helg:-) pappa'n min, den beste i verden, fyller 50 år imorgen, og vi gleder oss til feiring neste helg. I tillegg skal vi pusse opp kjøkkenet nå, så mye spennende skjer fremover:-)

Ønsker dere alle en fin helg!

Klem fra T

9 kommentarer:

 1. Jeg ønsker deg og din kjære gode dager og opplevelser i tiden som kommer. Kjekt å høre at det går fremover med din mann, Ikke Gi opp kjære deg,men ta deg også tid til å ta deg av deg selv. da kan du best hjelpe ham.
  Klem

  SvarSlett
 2. Så bra det ser ut til å løsne litt for dere, skulle bare mangle.
  Det er utrolig slitsomt å sloss hele tiden, ta vare på deg selv også.
  Godt å høre at det går bedre med din kjære!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så deilig at deg beynner å bedre seg!! Godt å høre at du har noe å glede deg til som feiring av 50 års dag :o) Ha en herlig og forhåpentligvis avslappende helg! Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. Hei vennen:)
  Så godt å høre at det fortsatt går fremmover med din kjære:) det er godt:)
  Men det er helt utrolig at man må kjempe så mye for det man har rett på....
  Det burde ikke være sånn at de som er syke og trenger oppfølging og hjelp må kjempe for å få det i et land som Norge....
  Husk å pass på det selv oppi alt sammen!
  Ønsker den en herlig helg:)
  Varme tanker og klemmer
  Merete

  SvarSlett
 5. Så fint at det går bedre med Helge! Velferds-Norge er kun et ord i ordboka. Godt å høre at han blir bedre for hver dag. Han er ung, så han kan jo bli 100% restituert igjen. Gratulerer med pappaen din, da. Han er et år yngre enn meg.....æææææ, følte meg plutselig så gammal ;) Ha en fin-fin helg!

  Klem fra Eli :)

  SvarSlett
 6. Så bra at du er i ferd med å klare å senke skuldrene litt. Det er en tøff tid og den er vel ikke helt ferdig enda. Det er da man setter pris på de små tingene i livet. Så hyggelig å høre at det går bedre med Helge. Tenker mye på deg. Ønsker deg en god helg og gratulerer med pappa

  SvarSlett
 7. Godt å høre at det ordner seg litt etter litt. Ønsker deg fine vårdager og håper du får ladet batteriene dine godt opp igjen! Klem fra Berit

  SvarSlett
 8. Det var utrolig fint å høre at ting går seg litt til, men det er jo fælt at man skal måtte "slåss" seg til rettighetene sine. Veldig hyggelig å høre at det stadig går fremover med Helg:)Tenker på dere!
  Ha en fortsatt fin uke, klem fra Jorunn

  SvarSlett
 9. Jeg beundrer ditt pågangsmot. Stå på. Din kjære og du selv er verd det.... Klem

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥