lørdag 19. oktober 2013

Tanker


Hei på dere :-) 

Nå er det veldig lenge siden sist jeg var innom her. Vet ikke om det i det hele tatt er noen som leser her lenger? ;) tenkte det var på høy tid å komme et lite livstegn uansett, om ikke annet. 

De siste 10 mnd har vært helt forferdelige. Du vet ikke hvor sterk du kan være, før å være sterk er det eneste alternativet du har! 

Et bekmørkt, kaldt hull med meterlange vegger - der håpet henger i en tynn tråd, har vi for lengst gjort oss kjent med. Det går heldigvis fortsatt rette veien med min kjære, men et så alvorlig og sammensatt sykdomsbilde som hjerneslagene har ført til har gitt oss en rekke utfordringer vi ikke kunne forutsi på forhånd. Det setter ting i perspektiv! Skulle så inderlig gjerne spolt året tilbake igjen til 2012, og bare blitt værende der.. 

Helge er en fighter. Pleier å si han er bergenser med stor B- altså B E S T E M T og sta som et esel ;-) for 8 måneder siden klarte han ikke sitte oppreist i rullestolen uten å tippe. Han trang hjelp til å snu seg i sengen, klarte ikke prate, spise eller drikke. Han pratet ved hjelp av et "pekebrett" med alfabetet på, der han stavet ord og setninger. Allmenntilstanden var veldig, veldig dårlig, og først uti mars begynte håpet å stige om at han i det hele tatt ville overleve.. Jeg var 24 år, og forberedte meg på begravelse. 

Idag 10 måneder senere går Helge turer på 3 km alene, og løypa hans blir stadig utvidet. Han fungerer selvstendig og godt i hjemmet, språket blir bedre og bedre ( selvom bergenserdialekten har forsvunnet og blitt erstattet med østlandsdialekt. Til og med skarringen er borte!) og både intensiteten og utholdenheten går det rette veien med. Han er så flink, tapper og tøff!!! 

Det er i tøffe tider vi merker hvem som egentlig står oss nærmest. Mange av de aller nærmeste har vi ikke hørt et kvekk fra, deriblant også familie. Foreldre og søsken har vært helt enestående, og selv har jeg også hatt en enorm støtte i tantene mine. Men det er veldig mange av "nærmeste kjernen" som har vært stille som mus. Ikke fått så mye som en sms. Det sårer, og setter i gang en tankeprosess. Selvom jeg har hatt mange gode mennesker rundt meg siste året, har jeg følt meg fryktelig ensom til tider, og det vet jeg Helge har også.

Det er ikke så mye som skal til for å vise omtanke for hverandre! En sms, hilsen eller en klem.. Det betyr så veldig, veldig mye! Bare et smil kan gjøre uendelig stor forskjell. 

Håper det går bra med dere alle! 

Ønsker dere en god helg :)

Varme klemmer fra Trine
30 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Prøver igjen uten skriveleif;)

  Hei Trine!
  Jeg har tenkt på deg, tittet innom her, lurt litt, fryktet det værste og håpet det beste. Så bra at det går rette veien, men jeg misunner deg ikke tiden du har bak deg.
  Dårlig gjort at nære venner ikke kan vise seg som ordentlige venner. Det er jo nettopp i krise-situasjoner man finner ut hvilke ekte venner man har.
  Pussig at bergensdialekta er borte, men han må vel lære å snakke på nytt, så da måtte han vel kanskje hatt en logoped fra Bergen;)
  Uansett er jeg glad for å høre at det går fremover!

  Stor klem fra Eli:)

  SvarSlett
 3. No sitter eg med tårer i augene,dere er så sterke begge to❤️At dere holder sammen i motbakker på motbakker,det er ekte kjærlighet❤️
  God klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Hei! Du er ikke glemt selv om du ikke har lagt ut nye innlegg i det siste. Tenkte på deg for ikke så lenge siden og det er veldig godt å høre at det går framover med din Helge!! Så skuffende at det er flere av deres nærmeste som ikke har støttet dere i denne tunge tiden. Skjønner veldig godt at du kjenner på både skuffelse, sinne og er såret over dette! For noen er det kanskje vanskelig å forholde seg til sykdom og kriser, men hvis de ikke engang har ryggrad til å be om tilgivelse for å ikke ha klart å være der for dere ville jeg ikke brukt mer energi på slike folk... Jeg heier på dere og synes det er fantastisk at Helge har hatt slik framgang disse månedene. Må det neste året bli mye, mye bedre for dere!! Varme tanker fra Berit

  SvarSlett
 5. Hei vennen.<3
  Har tenkt og tenker masse på deg og din kjære. Flott at det går framover men kan tenke meg at reisen har vært og er beintøff. Du er en engel i mine øyne.<3
  Masse varme klemmer til dere begge.

  SvarSlett
 6. Heia Trine, æ har tenkt masse på dæ og lurt på korsen det gikk med din kjære, har vært litt urolig sia du ikke har kommet med noe nytt innleg her, men så godt og høre at det bare går fremover :)
  Koselig og se innlegg fra dæ igjen.
  Ha en fin vinter videre,

  Lisbeth :O)

  ps.. for her har æ fått masse sne, skal ut og ta vinterbilder nu :)

  SvarSlett
 7. Bra å høyre at de er på veg oppover! :)

  Nina

  SvarSlett
 8. Å SKJØNNE TRINEMOR<3
  SÅ BRA Å HØRE FRA DEG IGJEN
  JAMMEN HAR DERE DET TØFFT
  SÅ GODT Å HØRE TINGENE GÅR PÅ FRAM
  JEG FÅR TÅRER I ØYNENE
  DERE ER JAMMEN TAPRE
  ØNSKER DER ALL HELL OG LYKKE
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:)

  SvarSlett
 9. Du er absolutt ikke glemt gode du ♥ For noen måneder du har hatt :/
  Dere er utrolige begge to ♥

  Her er et dikt til deg:

  Alle behøver en venn iblant,
  så ta godt vare på den du fant.
  Venner som gir av sitt hjertelag
  kan du vel telle i dag
  Alle behøver en venn i blant
  Snu deg og se til en annen kant
  Venner du ikke har regnet med
  er der du minst aner det

  God klemmer fra meg ♥

  SvarSlett
 10. Så rart at du posta eit nytt innlegg akkurat i dag. Eg tenkte faktisk på deg i går. At no er det lenge sida eg har "høyrt" fra deg.

  Ynskjer dikka lykke til vidare!!

  STOR KLEM fra Nina Kathrin

  SvarSlett
 11. Hei du vakre vennen:)
  Så utrolig koseli gå høre fra deg igjen, tankene har ofte gått til deg om hvordan det går så kjempe kos å høre fra deg:)
  Ja, det er i motgang man blir sterk, man får uvante krefter man ikke trodde man hadde og man får virkelig føle på hva som betyr noe....
  Og som du sier, man får virkelig se hvem som er der for ei og ikke...har selv vært i lignende situasjon over flere år og det værste var at de man trodde sto ved din side hørte man aldri noe fra....men du må tenke at det er de som taper på det og da ser man også hvem som virkelig er venner/familie.....
  Ønsker dere fortsatt godbedring og ta de små ting/skritt så vil dere komme i mål:)
  Ha en herlig kveld:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 12. Så koselig å se et livstegn fra deg igjen. Skjønner godt at bloggen har blitt nedprioritert i disse månedene. Har tenkt litt på deg, lurt på hvordan det går med dere.. Kjempeflott å lese at det går fremover med Helge!!! Det er dessverre i kriser man får bekreftelese på hvem som er nære og ikke, hvem som stiller opp for en og ikke.. Jeg har tenkt opp gjennom livet at det er helt greit, for da slipper man bruke tid å energi på overfladiske venner og familie, og kan vie seg helt til de som virkelig bryr seg..

  God helg til dere begge, husk å nyte litt fritid og hverandre oppi all hverdag også :)

  SvarSlett
 13. Så fint at du er på banen igjen. Vi er mange som tenker på dere.

  Og så fint at det går framover med mannen din - da går det framover for dere begge.
  Det er i de tøffe tider du finner ut hvem som er dine ekte venner - noen står last og brast, de man kanskje trodde var de nærmeste forsvinner, mens nye kommer til. Er bare å samle på de gode, men sårheten overfor de man trodde var ekte venner er tungt.

  Ønsker dere ei riktig fin helg.
  Klem Inger

  SvarSlett
 14. Lykketil videre ! Vanskelig å forstå at slikt kanskje med et ungt menneske. Dere er tøffe. Mvh. trofast leser av bloggen din.

  SvarSlett
 15. Så bra at det går framover :-)
  Selv om jeg ikke kjenner dere eller er familie så er jeg jo blitt kjent med dere gjennom bloggen og er inne ett par ganger i uken for å se om det er noe nytt:-)
  Ønsker dere alt det beste.
  Klem Bente

  SvarSlett
 16. Kjære Trine! Det var veldig hyggelig med et livstegn fra deg. Jeg er glad for å lese at det går fremover, men det er veldig trist når unge mennesker blir rammet av alvorlig sykdom. Helge er en skikkelig fighter, det er helt klart...jeg bøyer meg i støvet for han altså og deg også Trine som har stått ved hans side hele veien og kjempet du også. Trist også at man oppdager at de man trodde var venner har blitt borte. Mange synes sikkert at det er vanskelig og vet ikke hva en skal si...men man hadde sikkert blitt glad for bare en mail eller sms der det står "tenker på dere" eller " god bedring" om ikke annet.
  Hils masse til Helge selv om jeg ikke kjenner han og ønske forsatt god bedring, dette går den rette veien:) Ikke glem å ta vare på deg selv også, Trine! Lykke til videre:)

  Ha en fortsatt fin søndag, klemmer fra Jorunn

  SvarSlett
 17. Så godt å høre fra deg igjen. Har tenkt så masse på dere.
  Godt å høre at det fremdeles går fremover. Dere er noen skikkelige fightere.

  Ta vare på hverandre.
  Klem

  SvarSlett
 18. Hei Trine:) Jeg er innom bloggen din stadig vekk:) Det er godt å lese at det går bedre med dere! Trist å lese at noen av de nærmeste uteblir.. Men samtidig er det kanskje greit å vite hvem man har i ryggen når det stormer som verst. Vil du finne på noe en dag så er det bare å skrike ut;)

  SvarSlett
 19. Gode tanker og varme klemmer fra meg <3

  ANETTE

  SvarSlett
 20. Så godt å høre at det går fremover, Trine... <3 Har tenkt på dere, dere må ha hatt det ekstremt tøft. Jeg har stor respekt for den styrken og håpet dere har vist. Så trist når noen som står nær, ikke stiller opp..:( Håper dere nå får mange oppturer og lysere tider,, fortsatt god bedring til Helge, han høres ut som en kjempesterk og tøff person! Og det er jammen du også!!! Gode klemmer til deg <3

  SvarSlett
 21. Hei:-) Endelig, der var du... Jeg har stadig vært innom bloggen... Jeg kjenner dere ikke, men tenker mye på dere! De beste ønsker <3 Yvonne

  SvarSlett
 22. Her var det koselig! Besøk meg også, vel! Se for eksempel det populære innlegget mitt om handling: http://camilla-camillasblogg.blogspot.no/2012/09/ok-er-du-klar.html

  SvarSlett
 23. Hei.
  Jeg er stadig innom og ser etter nye innlegg.
  Sårt og lese om venner og familie som ikke takler sykdom. Men dere er utrolig tøffe og det ser ut som om dere har et godt nettverk tross alt.
  Jeg følger jo med deg på IG og FB og jeg gleder meg over fremgangen deres ❤️
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 24. Godt å høre fra deg Trine. Håper ting bare går den rette veien for dere nå..Sterke er dere!!
  Klem

  SvarSlett
 25. Kjære Trine.
  Sender en god varm klem ..
  Tenker på dere og alt dere må gjennom.
  Anne

  SvarSlett

 26. Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


  great work

  تصميم مواقع
  amazing

  شركة تنظيف بالرياض
  good job Beautiful! :)

  حراج السيارات

  SvarSlett
 27. This post is really helpful for some1 who has been having difficulties with this situation. I have looked at a number of resources but to no avail. I will continue reading and learning here in the hope of ultimately getting past this.
  I completely agree with the above comment, the internet is with a doubt growing into the most important medium of communication across the globe and its due to sites softtrending

  SvarSlett
 28. information regarding this.I will keep coming back !!
  Awesome Post! I am so glad I found this. This is exactly what I was looking for. Thanks for Sharing. I'll definately visit again!
  Ive bookmarked your blog, informative read

  Brother Ink Cartridges

  SvarSlett
 29. from you. That is really a great web site.
  Pingback
  One of my favourite sites now, bookmarked for future use


  TOP Google Ranking On Your Site

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥