mandag 29. november 2010

Gammel rattkjelke

I helgen kom pappa`n min til meg med en gammel rattkjelke etter far,
min kjære farfar, som har stått lagret på gården i flere år.

Da far døde for elleve år siden, og det ble gått igjennom tingene hans, var det ingen som ønsket å ha denne kjelken, og den skulle etter planen kastes.
Pappa synes det var for gærent at den skulle bli kastet, men visste ikke sjøl hva han skulle bruke den til, men han tok vare på den likevel.
Det er jeg glad for nå! Jeg nevnte ved en tilfeldighet til pappa at jeg så etter en gammel kjelke, da han fortalte at vi hadde denne på gården. Hurra!

Far brukte kjelken hver julaften kveld, da han i forkledning kom på besøk til alle barnebarna sine. I fullt nissekostyme, fjøslykt, denne kjelken og en gammel striesekk med julegaver i. O`lykke!! Far elsket rollen som julenisse, og han var helt fantastisk!!

Husker at vi så julenissen kom gående bortover veien et år, i retning huset vårt en julekveld for mange år siden. Lykten hans lyste opp, han dro på kjelken, bilene tutet og vinket på han, og han vinket tilbake. Noen stoppet til og med for å prate med han ;-)Nå har den kommet inn i varmen.
Jeg hadde egentlig planer om å ha den i gangen,
men der ble den for lang, så nå er den i stuen istedet.

                                  post signature

16 kommentarer:

 1. Så koselig med slike ting som en har minner frå ♥ Vart jo stilig som pynt da:)
  Ha ei flott veke Trine:)

  Klem ♥

  SvarSlett
 2. Så nydelig den var. Elsker slike skatter som har en historie, spesielt fra egen familie. Passet godt inne hos deg.
  Tusen takk for gode ord inne hos meg søte deg.
  Ha en riktig god natt du også.
  Klem Alfa

  SvarSlett
 3. Flott kjelke! Vi har en unorsk tradisjon å gå en tur sen julaften - og da må jeg være helt ærlig og si at vi titter i julevinduer til folk,fordi det er så koselig. Det hender også at vi ser en eller annen julenisse med sekk løpe fra hus til hus. Disse nissene burde ha slik fin kjelke som din!

  SvarSlett
 4. Åh I love it!!!!!!
  Så fin den var!!!!
  Så glad du måste vara för den!
  Ha en fin dag min vän!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 5. Så fin!! Och extra kul att veta om ursprunget. Jag har två röda jag brukar pynta med utanför huset, snart dags att fixa det. Ha en fin dag!
  Kram Pia

  SvarSlett
 6. Så koselig! Gubben fant faktisk tre kjelker på søppeldyngen her om dagen, som var som denne. Han tok de SELVFØLGELIG med :-) Helgen vet jeg hvor er ja. Der er det jo kjempe bra. Noen venner av oss vurderer også bygge der om noen år, for de har også gratis tomt der oppe. Det området rundt der blir jo mer og mer populært nå. Vi bygger faktisk på Dolva, som kun er noen minutter fra Helgen. Dolva er nærmere sentrum da. Dere burde gå for det :-) Hehe. For de plassene oppover der begynner å bli mer og mer populære. Spesielt på Dolva nå, der vi bygger. Der er det et stort tomtefelt, og det tomtefeltet er det flere og flere som får øynene opp for nå. Prisene har til og med steget litt, siden vi kjøpte tomten vår.

  Vi satser på at huset er innflytningsklart til våren/sommeren :-) Så det er en stund til enda. Gubben gjør jo alt alene, så ting tar tid. Men han jobber jammen effektivt også :-)

  SvarSlett
 7. Åh, for en koselig historie, slike barndomsminner er gull verdt ♥♥♥ Kjenner at jeg ble både glad og rørt her jeg sitter ;)

  En flott og staselig gammel kjelke, heldig du som har fått den ♥

  Ha en fin dag kjære deg ♥♥♥ Klem Gry ;)

  SvarSlett
 8. Så utrolig koselig minne om din farfar *♥*

  SvarSlett
 9. Gud, den var bare helt skjønn!!! Og så gøy når det er arv fra et kjært familiemedlem - herlig! Den må du tagodt vare på! Klem Cecilie

  SvarSlett
 10. så koselig...sikkelig stas å ha...ekstra morro at den er etter far..og kloke pappan din som ikke kastet den.:-)

  SvarSlett
 11. Det er så flott med gamle kjelker - og ekstra stas når en vet at den har vært i familien! Koselig minne! Kjempe flott kjelke var det - og så fin den ble med litt julepynt!!!!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 12. Så koselig at din far tok vare på denne fine kjelken! Herlig med slike nostalgiske gamle saker som er full av gode minner :)
  Selv har jeg forstørrelsesglasset som far lærte meg å lage "bål" med, hihi :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 13. Nydelig historie og kjært barndomsminne!
  En flott kjelke..heldige deg!!
  Kos deg videre i adventstiden Trine!
  Klem Anne

  SvarSlett
 14. Hei Trinemor :)
  Det ble desverre ingen 1.premie på deg i giveawayen min- men du vant ihvertfall trøstepremie nr 3! Gratulere :)
  Send meg adressen din på mail til thohan02@online.no så kommer det en liten pakke i posten snart :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 15. Da kommer det snart et søtt lite sinkhjerte til deg i posten (dvs, så snart du mailer meg adressen din, hehe). Og er det ikke litt pussig at når man først slår til og vinner i ett lotteri så vinner man i flere? du skal se det er vinnerlykken min som smitter :D *♥*

  SvarSlett
 16. Ohhh, så heldig du er Trine. :) En sånn kjelke har stått på min ønskeliste lenge. ♥ Og veldig koselig med minnene som er knyttet til denne. ♥

  Jeg har hatt deg og urskivene i bakhodet lenge nå. Urskivene har jeg kjøpt på forskjellige danske nettsider. Den ene heter Frøken Anker og adr er: www.froeken-anker.dk, husker ikke nettadr til de to andre, må sjekke mailen min. Gir deg en tilbakemelding. ;)

  Ønsker deg en nydelig torsdag ! ♥

  God klem fra Anette

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥