søndag 28. november 2010

Jakten på drømmehuset

Som nevnt i et tidigere innlegg, har vi lenge hatt planer om å bygge hus. Vi har fått tomt av mine foreldre, like ved gården vår i Telemark.
Det er et fantastisk område, landlig og idyllisk, og virkelig helt herlig.

Da min kjære ble alvorlig syk tidligere, ble alle hus- og byggeplaner skrinlagt, og vi visste ikke engang om våre fremtidsplaner ville bli noe av og om vi ville få mulighet til å virkeliggjøre drømmene våre.

Nå har vi så smått begynt å drømme igjen, og har sittet og sett på hus opp og ned i mente ;-) Drømmehuset (tro det eller ei, men for engangs skyld er faktisk halvdelen min enig med meg når det gjelder huset! Det er jo helt utrolig!!) vårt er fra NorgesHus og heter "Svalen". Det er bare helt utrolig nydelig!

Svalen er inspirert av sveitserstilen, med markerte takutstikker og rik detaljering for å gi huset særpreg. Det er så vakkert!!

Jeg lar bildene tale for seg ;-)
Vi er fortsatt litt på drømmestadiet. Mange faktorer som spiller inn her, om det blir husbygging her eller ei, men vi leker veeldig med tanken om dagen.
Det som kanskje holder meg mest igjen, er å skulle flytte vekk fra trygge, gode, vakre Vestfold, og til ei lita bygd i Telemark. Jeg er og blir en familie-og vennekjær byfis, som liker meg nærme sjøen, byen og dem jeg har kjær.

Her i Sandefjord har jeg foreldrene mine og brødrene mine, og all øvrig familie på farsiden min, og og vennegjengen min. I Telemark har jeg "bare" ei tante som er tre år eldre enn meg, hennes kjæreste og datter, og min oldemor.
Bekymrer meg litt for det ;-) Det er heldigvis litt sentralt likevel da, med kun 20 min kjøring til Skien. Der er det da litt siviliserte strøk, ihvertfall ;-)

Min kjære drømmer også litt om å dra meg med over fjellet igjen, og til Bergen, hvor han er fra. Der har foreldre hans en gård med tre hus til (den eldste delen av det eldste huset er over 250 år gammelt- der er som å gå på skattejakt der inne!!) , som Helge drømmer litt om å overta.
- og jeg som synes en times kjøring unna "alle mine" er langt unna! Hihi!
post signature

17 kommentarer:

 1. Hei, vet du dette huset var bare nydelig. Mange flotte detaljer og en fantastisk fin glassveranda. Lykke til med hva det en blir.

  SvarSlett
 2. God morgen, søta!

  Og tuuuuusen takk for skjønn kommentar hos meg igår, du er bare best! <3
  Sånne tilbakemeldinger betyr MYE, de tar man frem ved behov og leser gjerne mange ganger:-)
  Jeg kjenner at jeg nå har tatt noen kloke valg, og er på rett vei igjen, og det føles så utrolig godt!!

  Gratulerer med lappen!! Jeg har jo levd i den tro at jeg er ca det eneste mennesket i verden (Norge iallefall...) over 18 og uten lappen!
  Da gleder jeg meg til å øvelseskjøre med deg om 5 år, hehe;-)

  Så til ditt innlegg: jeg ELSKER huset!! NYDELIG!! Har ingen problemer med å komme på besøk dit, liksom:-D
  Jeg er også veldig glad i sveitserstilen, men har ikke sett noen nye hus i den stilen så dette var bare WOW.

  Telemark er jo ikke sååå langt da, men skjønner veldig godt hva du mener. Jeg hadde et lite opphold i Oslo for et par år siden, det var virkelig de tristeste mnd ever! Flyttet inn pga studier, men kom tilbake til Vestfold etter kun noen måneder.
  Nå er nok kanskje ikke kontrasten Vestfold- Telemark like stor, men man må jo planlegge litt mer. Men på den annen side, nå har du jo bil, og hva er vel da en kveldstur til Sandefjord?
  Bergen er bare ikke aktuelt, sambo får rett og slett bare slå seg til ro her sør;-)

  Ha en superfin 1.søndag i advent, Trine, og kos deg:-)

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min :-) og for en kjempe fin blogg du har!! Drømmehuset var bare nyyyydelig!!!! Jeg elsker sånne hus, med masse detaljer og romslige rom. Kos dere med drømmen, mens dere nyter 1 søndag i advent :-) klem fra janicke

  SvarSlett
 4. Nydeleg hus!!☺☺
  Er ikkje lett å bestemme seg ang plass å busette seg nei.. Når ein bygger hus er det på ein måte for godt også so då vil ein jo at det skal vere på den rette plassen!
  Eg kjem frå ein plass midt mellom Bergen og Ålesund-vi bur her no, men min kjære vil gjerne heim der han kjem frå; ei øy utanfor Bodø..☺ (eg vil ikkje det, hehe☺) Men for augeblikket, og ganske langt fram, må vi bu her vi bur sia eg har ei datter som bur annakvar veke hos meg og annakvar veke hos pappaen sin.
  Dåke får lage ei for/mot liste og ende opp der som det lista bestemmer hehe☺

  I mellomtida-fortset å drøm om drømmehuset☺☺

  Håpe du får ein fiiiiin 1 søndag i advent☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 5. Tusen takk for herlig kommentar, håper litt av vinnerlykken smitter over til deg. Er på tide du vinner litt.
  For et fantastisk hus, wow!
  Er ikke så lett med flytting, nei.
  Vi flyttet fra byen og ut på landet for noen år siden. Har ikke angret en dag, vi stortrives her.
  Eneste vi fremdeles holder på å lære er at vi må bli flinkere å planlegge innkjøpene, har jo litt større avstander her enn da vi bodde i byen.
  Lykke til med planleggingen/drømmene.
  Ønsker deg en nydelig adventsøndag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Katten stenger du inne på et rom eller hiver de ut. Hvis du har litt varme på mens du maler tørker det rimelig kjapt, og vil tåle 4 poter på tilsammen 3.5 kg. Mannen er vel det største problemet:-)Jeg klistrer svarte tapebiter der han får lov til å gå:-)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så flott hus! Å bygge hus er virkelig noe stort. Det er noe vi er i gang med nå. Det er moro og slitsomt på samme tid. Hvor i Telemark er det da? Det var et flott hus dere kunne tenke dere å bygge :-)

  SvarSlett
 8. Oi !! Det huset var knall koslig!
  Men jammen har dere vanskelige valg å ta!
  Men jeg tror nok at bestemmer en seg for noe blir det ofte litt opp til en sjøl hva en gjør det til.
  Håper dere tar dere god tid,og lar hjertet bestemme!!
  Store Adventsklem fra Sol

  SvarSlett
 9. Så nydelig hus da :)

  Jeg kjenner noen som bor i Telemark, og stortrives.
  Av og til er det skummelt å dra fra det kjente og kjære, men vet du.... Man må tørre "å våge ting", og avstander til venner og familie er ikke så langt som det var før... :)

  Lykke til.

  Klem fra Kari

  SvarSlett
 10. Hei! Så flott et hus, og så morsomt at drømmehuset deres er fra firmaet Norgeshus som har adresse i hjembygda mi:) Har forresten en award til deg inne på bloggen min:)

  SvarSlett
 11. Hei Trine :)

  Du er godt i gang med juleforberedelser , ser jeg. Du er så flink til å pynte og du skriver så koselig :)
  Huset dere har lyst til å bygge ser jo bare fantastisk ut ! Det er mange hensyn å ta. Skal dere ha barn , er det greit å ha familien i nærheten , for eksempel... Men nå er jeg mormor og ser det litt fra den siden...Vi bor en times reisetid med bil og ferge fra barnebarna , og det syns jeg er langt nok..Men vi har valgt å flytte fra byen til landet og stortrives her vi bor !
  Drøm videre ....dere har god tid :)
  Ha en fortsatt fin adventssøndag!
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 12. Ble så glad for kommentarene fra deg! utrolig snilt av deg. :) Det er jo helt enkelt det jeg gjør, så enkelt at alle kan klare det. :)

  Virkelig litt av et hus dere har i tankene. Herlig med to glassverandaer. Og så skjønne detaljer huset har. Håper dere får bygget et slikt en dag. :)

  Her drømmer vi også om glassveranda, men jeg tror vi heller lager lysthus, blir fint med et frittstående hus også. :)

  SvarSlett
 13. Tusen takk Trine for så koselige ord!
  Du er bare fantastisk!
  Du lager det så koselig rundt deg og dine..
  Drømmehuset ser jo bare nydelig ut..så spennende og så fine detaljer!!
  Håper det blir ditt!
  Vanskelige valg å ta,men det ordner seg alltid til det beste..lykke til!
  God klem fra Anne

  SvarSlett
 14. Det var et utrolig flott hus! Blir spennende å følge med framover og se hva dere bestemmer dere for:)

  Skjønner at det ikke er bare bare å flytte et stykke hjemmefra. En skal jo føle at en har et nettverk rundt seg også.

  Jeg er spent på hvordan nyhuset vårt blir. Men du har jo rett i at den som venter på no' godt... ;)

  Og du, hvis du vil kjøpe ei julebok av meg, så kan jeg godt lage en altså! Får ikke laget den før neste helg, men det skal vel være tidsnok... Jeg tror jeg må ta 200,- for den inkl porto. Høres det greit ut?

  Varme søndagsklemmer, camilla jin

  SvarSlett
 15. Det var eit nyydeleg hus, vennen:)
  Skjønna at det er vanskeleg å velge kor dokke skal bu. Spesielt når det står mellom så mange plassar. Håper dokke finn ut av det til slutt...Drømme er det vertfall lov til å gjer! Det gjer eg kvar dag;))
  Nyt adventstida!! Raudt er jul ja<3
  Klem, Rakel

  SvarSlett
 16. Huset var jo bare helt nydelig. Vi drømmer litt om å bygge hus vi også. Venter på at den perfekte tomten skal dukke opp.
  Blir spennende å se hvor du havner til slutt. Er veldig flott her i Bergen;).hehe.
  Klem Alfa

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥