fredag 5. november 2010

Lerkekongler

Jeg har lenge lett etter lerkekongler. Jeg har annonsert på facebook, forhørt meg med venner og bekjente og vært innom samtlige av byens blomsterbutikker for å forhøre meg. Ingen kunne fortelle meg om det fantes lerketrær i nærheten.

Idag kunne ei kollega av meg fortelle meg at hun hadde hørt rykter om at det skulle være et lerketre like i nærheten av barnehagen, så pausen vår idag ble tilbragt i trærne! Vi dro ned for å se etter lerketrær der det skulle være, og jammen stemte det ikke! Ikke ett, men tre store trær!! Fantastisk!!
Så ikke ut til at det var så allmennkjent heller at det var vakre lerketrær der, for det var kongler i fleng! Hurra!! Vi hang en halvtime i hvert vårt tre på intens konglejakt, og var nok en underlig skue for bilistene som kjørte forbi ;)
Nærmere natur`n kjæm du itte!

Vi tok med så mye kongler vi klarte å få med oss på en halvtime,
og resultatet ble ikke så værst :)

Noen lange kvister med kongler,
og noen korte.Flesteparten av konglene fra dagens fangst ligger på et fat i gangen sammen med noen eikekongler, i påvente av noe bedre :-)  Kongler er jo så dekorative og så koselig å pynte med, spesielt nå som vi går mot jul!
Har også sanket mose idag, og har tenkt å lage mosehjerte ala Hulda :-)
Får se om jeg får det til like fint som henne ;-))
Har forhåpentligvis nok mose til sviblene som kommer i hus om ikke så altfor lenge også ♥                                                  post signature

11 kommentarer:

 1. Åh, heldiggrisen!! Slike har jeg lett etter også, men ikke funnet. De er bare så fiiine! Har plukket en del kongler, men de kan ikke måle seg med de her. Kjempelekre bilder! Så flink du har vært som har laget så lekre julekort ♥ Har planer om å gjøre det i år jeg også, men da må jeg nok snart få handlet inn det jeg trenger ;) Utrolig vakre madonnafigurer, gratulerer! Nydelig med en blåfargen, liker så godt den franske stilen din ♥ Ønsker deg en fin helg! Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Heldige deg.Jeg lette etter disse i fjor,men håper på bedre lykke i år. Lerkegrener med de små konglene er så pene og dekorative.God helg.Klem

  SvarSlett
 3. Så fine kongler! Ser dere for meg, klatrende rundt i trærne, hihi! Ingen fornærmede ekorn i nærheten som klagde på at konglene forsvant heller??? ;)

  SvarSlett
 4. har selv masse lerkekongler som jeg skal pynte med til jul, her hvor jeg bor der det mange. Har også funnet noen gdigne kongler som jeg tenker å ynte med silkebånd og kanskje henge på en stol til dekorasjon. øsnker deg en fin fin helg. klem Monica

  SvarSlett
 5. Jeg er så heldig at jeg har et stort lerketre i hagen. I fjor lagde jeg kranser av lerkekvister med konglene på. Det var også populært på juleverkstedet. Lerkekvistene er et fint materiale å jobbe med, og veldig dekorative. Det viser jo du også på bildene dine. Ha en flott lørdag.

  SvarSlett
 6. Lerkekongler er så nydelig.
  Heldigvis trenger vi ikke lete, vi har flere trær rett borti vegen her.
  Ønsker deg en nydelig lørdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 7. Hei Trine

  Så fint det ble..heldig som fant 3 trær da...det ligger en velfortjent award til deg på bloggen min...og ang mail så driver jeg fortsatt å jobber med saken,mailer deg så fort jeg finner ut mere..
  Ha en fin fin Lørdag

  Klemmer fra Fruen

  SvarSlett
 8. Ja, jeg har også leita etter lerketrær - ikke så lett å finne!
  Ble så inspirert av et juleblad jeg leste i høstferien, der hadde de brukt små lerkegreiner med kongler!
  Kjempefint det du har ordna i stand også - må nok bare leite videre!!!
  Ønsker deg en deilig helg!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 9. så nydleig her hosdeg..

  ja lerke-kvister er vakker, enkel, sart pynt,- et must i nostalgiske hjem...

  klem,magny

  SvarSlett
 10. Så flott det ble:).
  Ha en riktig god helg videre.
  Klem Alfa

  SvarSlett
 11. Flotte konger, ja!!! Og lekre bilder! Jeg og har lyst på!!! :-)

  Klem fra Elisabeth.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen igjen et lite spor etter deg ♥